Un flaut, doua flaute… cinci flaute fermecate

Pluralul de la flaut e un flaut - doi flauti ? Nu, nu suna bine. Trei flauturi ? Nici asa nu suna plauzibil, parca ar fi faulturi. Ce limba complicata e româna. Four flutes – uite ce simplu e în engleza si e la fel, indiferent de numar. Pâna la urma raspunsul este unul singur.

Cinci flaute. Cinci flaute fermecate vor putea fi admirate de spectatori la a cincea editie a turneului national sustinut de Ion Bogdan Stefanescu si Horia Mihail.

Si pentru ca de fiecare data trebuie sa ne surprinda cu ceva, la acest nou turneu organizat de Centrul Cultural Media Radio România si asociatia culturala Accendo, Ion Bogdan Stefanescu ne propune sa învatam de data aceasta nu mai putin de cinci nume japoneze diferite, toate asociate cu flautele sale : deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, flautul de lemn Yamaha, un flaut piccolo - Yamada, flautul alto – Sankyo si un flaut bas – Kotato, toate aceste marci fiind cap de serie pe plan mondial.

Pentru cei care participa prima oara la o astfel de demonstratie de magie instrumentala, cu siguranta seara pe care o vor petrece alaturi de cele cinci flaute fermecate, de Ion Bogdan Stefanescu si Horia Mihail va ramâne un reper între momentele de emotie artistica pe care le-au trait vreodata.

Oltea Serban-Pârâu