Flautul fermecat revine

Flautul fermecat este o poveste ce continuă istoria flautului de aur lansată cu curaj în 2011 de Radio România Cultural si asociatia culturala Accendo, ca si Pianul calator, Duelul viorilor, Cele trei dive sau Vioara lui George Enescu la sate, poveste care a atras mii de iubitori de muzica clasica spre un instrument prea putin cunoscut în postura solistica.

Ingredientele succesului care ne-au condus acum catre o a patra editie, cu un titlu mai generos, catre o a patra calatorie a flautului fermecat prin întreaga tara sunt si de aceasta data charismaticul flautist Ion Bogdan Stefanescu – un excelent povestitor prin intermediul muzicii, dar si al vorbelor, pianistul Horia Mihail – muzician cu multiple fatete.

În calatoria din acest an, care îl va duce de la Baia Mare, la Tulcea si evident, la Bucuresti, Ion Bogdan ?tefanescu va prezenta un program divers, panoramând o suita de sonoritati diverse.

''Nimic nu poate fi mai incitant, mai seducator si mai impresionant pentru un interpret decât un turneu care functioneaza perfect. Un turneu gândit sub semnul "aurului", în care un instrument cu adevarat de aur a fost acompaniat de un "pianist de aur" - Horia Mihail. Miile de km parcursi într-o masina inscriptionata cu numele noastre, asemenea marilor trupe de rock, ne-a creat o aura de vedete, iar România pe care am parcurs-o în lung si-n lat, ne pare acum mult mai frumoasa decât ne-o imaginasem, cu peisaje idilice si cu un public ideal, dornic si iubitor de frumos, cum si-ar dori orice interpret. Acum, pot spune cu mâna pe inima: "Am întâlnit si români fericiti"!'' - spunea Ion Bogdan Stefanescu la finalul turneului de anul trecut.

Cu acelasi entuziasm pe care îl aveau la finalul celui de-al treilea turneu, cei doi pornesc într-o noua aventura, pentru a seduce un public care are nevoie de ei si a-l captiva cu fermecatoarele sonoritati ale muzicii clasice.

 

Oltea Șerban-Pârâu