Street Art Muzical

Programul cultural “Ești București” 2015
STREET ART MUZICAL

O excursie sonora în parcurile Bazilescu și Kisselef

Ion Bogdan Ștefănescu Horia Mihail Flautul de aur Program
Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spații convenționale sau chiar neconvenționale, poate oferi momente de relaxare dar mai ales poate educa și publicul care ajunge mai rar în sălile de concert. Acesta este mesajul proiectului Street Art Muzical, finanțat în Programul Ești București de catre Centrul de Proiecte Culturale al Muncipiului București - ARCUB, Primăria Generală a Municipiului București, organizat de Fundația Culturala Marconi și susținut de Primăria Sectorului 1.

Copii, părinți și bunici vor petrece cinci după amieze de neuitat, în care călătorii atractive prin diferite epoci și genuri muzicale le vor însoți plimbarea sau joaca. Pe 26 august în parcul Kiseleff și pe 24, 25, 27 și 28 august în parcul Bazilescu , în fiecare zi de la ora 18.00, vor avea loc cinci recitaluri extraordinare susținute de doi artiști de talie internațională : flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și pianistul Horia Mihail.

Spectatorii din cele doua parcuri vor avea astfel prilejul extraordinar de a auzi, în aer liber și în mod gratuit, sunetul unui instrument extraordinar : Flautul de Aur Muramatsu. Ion Bogdan Ștefănescu este singurul artist din România care cântă pe un instrument făurit din acest metal prețios.