Comunicat de Presă

Turneul Flautul Fermecat, din nou sub genericul Clasic VIP

Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail, a înregistrat un mare succes în toamna anului 2016, când cei doi muzicieni au oferit publicului, pe scenele din România, un program spectaculos desfasurat sub genericul Clasic V.I.P. Dat fiind entuziasmul cu care au fost primiti în localitatile în care au ajuns, cei doi muzicieni au decis sa continue turneul cu acelasi program atractiv si în aceasta primavara.

Cea de-a saptea editie a turneului Flautul Fermecat se desfasoara în perioada 20 mai-13 iunie. Primul recital va avea loc de Noaptea Muzeelor, la Pavilionul Marcel Guguianu al Muzeului de arta Vasile Pârvan din Bârlad, astfel vizitatorii fiind acompaniati în vizita lor de sunetul unic al flautului de aur Muramatsu.

Si aceasta data pe covorul rosu vor fi compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrari din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne si Mozart.

‘’Multumim ca nu ne-ati ocolit. A fost o seara de poveste pentru orasul nostru”. „Cred ca începem si noi sa fim pe harta culturala. Ce seara speciala!” „La noi în oras nu au mai fost pâna acum astfel de evenimente si constat cu placere ce multa lume a venit. Multi nu au mai putut pentru ca locurile s-au epuizat rapid. Deci va mai asteptam!”, au spus spectatorii care au ascultat aceste lucrari toamna trecuta.

„Editia din acest sfârsit de primavara a turneului national Flautul Fermecat, organizat de Radio România, pastreaza programul editiei precedente, deoarece succesul de public de care ne-am bucurat ne-a convis sa-l prelungim cu urmatoarea serie de recitaluri, pentru ca viitorii nostri spectatori sa aiba parte, si ei, de frumusetea inegalabila a unor lucrari care apartin curentului Clasic, reunite sub titulatura Clasic VIP. Dupa mai bine de doua secole acesti compozitori se afla în topul preferintelor interpretilor si melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esentiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal sa devina modele si pentru VIP-urile efemere care tranziteaza societatea noastra cu surle si trâmbite, destabilizând adevaratele judecati de valoare. Muzica sublima a acestui recital va aduce multa bucurie si frumusete în sufletele celor care vor binevoi sa ne asculte.’’

Exista un adevarat club al flautistilor care cânta pe flaut Muramatsu de aur, precum cel al violonistilor care cânta pe Stradivarius sau Guarnieri. Aceasta pentru ca Muramatsu este prima companie din Japonia care a început sa faca flaute pentru profesionisti înca de la începutul secolului al XX-lea. Cu timpul a devenit Rolls Royce-ul flautelor pe plan mondial si a transformat instrumentul într-o opera de arta. Ion Bogdan Stefanescu este singurul flautist din România care beneficiaza de un astfel de instrument.

Amanunte pe www.flautuldeaur.ro

ITINERAR:

20 mai 2017 – ora 19.00 – Bârlad - Pavilionul Marcel Guguianu
22 mai 2017 – ora 19.00 – Deva - Sala Pro Arte
23 mai 2017 – ora 19.00 - Alba Iulia - Casa de Cultura
2 iunie 2017 – ora 19.00 – Pitesti – Centrul Multifunctional
7 iunie 2017 – ora 19.00 - Bucuresti – Ateneul Român
13 iunie 2017 – ora 19.00 – Brasov – Sala Patria

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociatia Culturala Accendo.

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Regional si TVR 3

Sponsori: JTI

Parteneri culturali: Filarmonica George Enescu, Muzeul de arta Vasile Parvan, Pavilionul Marcel Guguianu, Consiliul Judetean Hunedoara, Asociatia Culturala ”DevArt”, Colegiul National Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Filarmonica Pitesti, Filarmonica de Stat din Brasov

Parteneri media: Radio România Actualitati, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Catavencii, Observator Cultural, Zile si Nopti, Liternet, Bussines Review, Ziare.com, agentiadecarte.ro.