Comunicat de Presă

Clasic V.I.P
„Flautul Fermecat“, dupa succesele din SUA si Japonia, pe scenele din România

Periplul national si international al Turneului „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail, a început în aceasta primavara cu succesele din luna martie de la Washington, DC si New York. A continuat cu recitalurile din luna iunie din Japonia, cel dintâi la Osaka, la Vega Hall, una dintre cele mai importante sali de concert din tara Soarelui Rasare, iar al doilea la Tokyo, la Muramatsu Hall, sala patronata de fabrica Muramatsu, care a creat flautul de aur special pentru Ion Bogdan Stefanescu.

În aceasta toamna, cei doi muzicieni ofera publicului, pe scenele din România, un program spectaculos desfasurat sub genericul Clasic V.I.P. De aceasta data pe covorul rosu vor fi compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrari din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne si Mozart.

Concertul pentru flaut, harpa si orchestra de Mozart va fi interpretat în cele doua concerte din cadrul turneului care vor avea loc la Sala Radio din Bucuresti si la Centrul Multifunctional din Pitesti, solisti fiind Ion Bogdan Stefanescu la flaut si Mariana Bîldea la harpa. La Bucuresti cei doi vor cânta împreuna cu Orchestra de Camera Radio, dirijata de Gabriel Bebeselea, iar la Pitesti cu Orchestra Filarmonicii condusa de Radu Ciorei.

 Ion Bogdan Stefanescu vorbeste despre optiunea repertoriala din acest an:
‘’Clasic VIP, un titlu în conformitate cu vremurile pe care le traim, dar care prezinta publicului nume într-adevar valoroase, înscrise cu litere de aur în istoria muzicii. Dupa mai bine de doua secole acesti compozitori se afla în topul preferintelor interpretilor si melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esentiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal sa devina modele si pentru VIP-urile efemere care tranziteaza societatea noastra cu surle si trâmbite, destabilizând adevaratele judecati de valoare. Muzica sublima a acestui recital va aduce multa bucurie si frumusete în sufletele celor care vor binevoi sa ne asculte.’’

În cadrul turneului Radio România si Editura Casa Radio organizeaza miercuri, 2 noiembrie, în pauza recitalului de la Bucuresti, în foaierul Salii Radio, si joi, 3 noiembrie, în cadrul recitalului de la Pucioasa, lansarea audiobook-ului Visatori la steaua singuratatii. Un eseu poetic realizat de regretatul actor Eusebiu Stefanescu, dupa versurile lui Mihai Eminescu si Nichita Stanescu, alaturi de fiul sau, Ion Bogdan Stefanescu, care a compus si a interpretat muzica originala. Este singura înregistrare realizata de cei doi la Radio România, aparuta în colectia Fonoteca de Aur, în Seria „Spectacolul poeziei”.

Amanunte pe www.flautuldeaur.ro