Comunicat de Presă

Flautul Fermecat in SUA

Turneul National Flautul Fermecat, un proiect Radio Romnia, cu flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail, trece oceanul pentru a poposi la Washington, DC si la New York, cu un program 100% romanesc.

Ca rezultat al reactiilor pozitive din partea European Broadcasting Union (EBU), la proiectul de colaborare între ICR New York, Radio România si European Broadcasting Union, prin includerea câte unui recital organizat de ICR New York în parteneriat cu Radio România în agenda MET Broadcasters’ Day in New York, în 2014 ?i în 2015, anul acesta, recitalul organizat la New York va marca cea de-a 25-a aniversare a parteneriatului intre EBU si Metropolitan Opera.

Recitalul va fi prezentat la sediul Ambasadei Romniei din Washington, DC, in 18 martie, de la ora 18:30, iar la New York, in 20 martie, ora 12:00, la Victor Borge Hall Scandinavia House (58 Park Ave, New York, NY 10016). In program, lucrari de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu si Tiberiu Brediceanu.


Flautistul Ion Bogdan Stefanescu a participat la festivaluri muzicale nationale si internationale, printre care Festivalul George Enescu, Asociatia Nationala de Flaut (Kansas, SUA), Asociatia Internationala de Flaut (Munchen), Wien Modern (Festivalul Steingreber) si a primit numeroase premii: premiul inati la Competitia Nationala de Flaut (1985), premiul George Dima al Academiei de Muzica (Cluj-Napoca, Romania, 1987), Premiul Uniunii Compozitorilor pentru Activitatea de Solist (2007). Recent, a fost distins cu Medalia de Merit Cultural, in Ordin de Cavaler, oferita de Presedintele Romniei pentru excelenta in cultura, in 2011.

Este membru al trei dintre cele mai importante ansambluri romanesti de muzica contemporana: Trio Contrast, ProContemporania si Profil. Este, de asemenea, membru al Asociatiei Flautistilor Americani (NFA).


Pianistul Horia Mihail a urmat cursurile Universitatii din Illinois, unde a studiat cu Ian Hobson, obtinand, n 1995, diplomele de absolvire si de masterat. In 1999, a primit si Artist Diploma de la Boston University, unde a studiat cu Anthony di Bonaventura.

In prezent, este Solist Concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania si al Filarmonicii Brasov. In calitate de presedinte al Asociatiei Culturale Accendo, desfasoara o intensa activitate manageriala, organizand cinci turnee MusicON ale Romanian Piano Trio, trei turnee Stradivarius, iar in cooperare cu Radio Romania Cultural, turneele Pianul Calator si Duelul Viorilor: Stradivarius vs. Guarneri.