Comunicat de Presă

Flautul Fermecat s-a întâlnit la Tulcea cu Pianul Calator

A doua destinatie a Turneului Flautul Fermecat a fost anul acesta Tulcea, orasul frumos de la malul Dunarii în care într-o seara de vara caniculara, cu lumina speciala a asfintitului la malul apei, doi muzicieni, cinci flaute diferite si Pianul Calator, au adus bucuria muzicii de calitate unui public la rândul sau cald si special.
Cea ce-a cincea editie a Turneului National "Flautul Fermecat", un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 - 27 iunie 2015.
Ion Bogdan Ștefanescu a reusit si de data aceasta sa ajunga la sufletul spectatorilor alegând un repertoriu cu un mare grad de spectaculozitate și diversitate. Elementul de surpriza al serii a fost însa faptul ca flautistul a prezentat spectatorilor întreaga familie a flautului. Poate prima data au poposit la Tulcea instrumente spectaculoase, provenite toate din țara Soarelui Rasare. Pe lânga deja celebrul flaut de aur marca Muramatsu, a putut fi ascultat un flaut de lemn Yamaha, un flaut piccolo - Yamada, un flaut alto - Sankyo și un flaut bas - Kotato, toate aceste marci fiind cap de serie pe plan mondial.
Acest recital a fost posibil tot datorita unei initiative generoase Radio România. În anul 2013 aici a ramas Pianul Calator, pian ce este intens folosit în recitaluri, concerte, piese de teatru si alte evenimente. Chiar un festival international de jazz a fost organizat tot datorita prezentei Pianului Calator pe scena teatrului Jean Bart. Dar si turneele Radio România au ca punct de oprire Tulcea, iar Horia Mihail îsi revede de fiecare data cu bucurie fostul tovaras de drum.
"A fost un recital extraordinar. Am fost si anul trecut, dar anul acesta a fost special pentru ca am ascultat atâtea flaute". "Este o combinatie care mi-a vrajit întotdeauna. Flaut si pian. Linistitor". "Mi-au placut piesele. Foarte bine alese. Dar interpretarea celor doi muzicieni este si ea minunata". "Plec cu cea mai buna stare. Voi face o plimbare pe faleza ca sa o prelungesc. Mi-as dori multe evenimente ca acesta în orasul nostru.", au declarat spectatorii tulceni.

Întrebat despre relatia sa cu aceste instrumente Ion Bogdan Ștefanescu a declarat:

"Relatia noastra cu aceste instrumente se îmbogateste cu fiecare turneu întreprins. Cred ca instrumentul trebuie sa faca parte din tine, sa fie o prelungire a sufletului tau. Cu un instrument de calitate te poti exprima în plenitudinea intentiilor si dorintelor tale muzicale si, totodata, instrumentul îti poate ridica stachete nebanuite. Nu e însa mai putin adevarat ca acelasi instrument poate suna complet diferit mânuit de interpreti diferiti, asa ca, pâna la urma, interpretul sfinteste instrumentul".

Amanunte pe www.flautuldeaur.ro


Itinerar:

  • 11 iunie 2015 – Roman - Liceul de muzica
  • 15 iunie 2015 - Tulcea - Teatrul Jean Bart
  • 17 iunie 2015 - Brașov - Sala Patria
  • 18 iunie 2015 - Pitești - Casa de cultura a sindicatelor
  • 22 iunie 2015 - Caracal - Teatrul Național
  • 24 iunie 2015 - București - Sala Radio
  • 27 iunie 2015 - Deva - Centrul cultural Dragan Muntean

Un proiect Radio România

Producatori: Centrul Cultural Media Radio România si Asociatia Culturala „Accendo”

Co-producator: TVR 2, Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Hotel Pantex Brasov

Parteneri media: Radio România Actualitati, Radio România Muzical, România libera, Catavencii, România TV, Sapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, agentiadecarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Pitesti, Centrul cultural „Dragan Muntean”, Asociatia Culturala DevART, Primaria din Tulcea, Teatrul “Jean Bart”, Filarmonica din Brasov, Primaria Municipiului Roman, Scoala de muzica Sergiu Celibidache din Roman, Teatrul National Caracal.