Comunicat de Presă

Flautul Fermecat a vrajit spectatorii bucuresteni în ultimul act al turneului din acest an

Sub semnul unei duble calatorii a stat cea de-a patra editie a turneului “Flautul Fermecat ‘’: calatoria celor doi protagonisti, flautistul Ion Bogdan Stefanescu si pianistul Horia Mihail prin cele 5 orase, în care s-au întâlnit cu un public numeros si cald care a avut parte, împreuna cu cei doi muzicieni, de o calatorie sonora de data aceasta, ce a cuprins peste o suta de ani de muzica. Compozitorii ‘’vedeta” ai recitalului au fost Franz Schubert, Fauré, Enescu, Ravel sau Grigoraș Dinicu iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai putin cântate pe scenele românesti, într-un recital ce a îmbinat momentele de mare virtuozitate cu lucrari accesibile si placute oricarui iubitor al muzicii, ceea ce a facut ca cei doi interpreti sa se bucure de minute în sir de aplauze dupa fiecare recital.

Periplul muzical a fost organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural si Asociatia Culturala Accendo.

Recitalul de gala a avut loc la Sala Radio, pe 25 iunie, unde sute de spectatori au ascultat si s-au delectat cu muzica de flaut, sunet care daca n vechime a ncntat zeii, desigur nu i-a putut lasa indiferenti nici pe iubitorii muzicii din zilele noaste. Reactiile au fost asadar entuziaste:

‘’Chiar a fost un flaut fermecat ! Eu am fost vrajita de acest program, minunat, bine ales, si de cei doi interpreti.’’ ‘’Nu i-am mai auzit cântând pe cei doi dar am venit pentru ca m-a atras ideea de flaut si pian. Mi-au transmis liniste si bunastare sufleteasca.’’ ‘’Doi artisti deosebiti, chiar trebuiau vazuti, ne-a facut o mare placere.’’ ‘’Ce-mi transmite? O senzatie de bine, de fericire...’’

La final de turneu cei doi muzicieni declara:

„A fost un turneu din nou extraordinar pentru noi, artistii. Am fost pimiti foarte bine peste tot si totul a culminat cu aceasta seara la Sala Radio unde am avut un public minunat si numeros. Realizez acum, la final, ca acest program, destul de greu pentru noi a fost pe placul celor care l-au ascultat si asta ma face sa am mintea si sufletul pline de satisfactie.” (Ion Bogdan Stefanescu )

„Eu am intrat în turneu extrem de abrupt dupa o primavara în care am calatorit enorm dar m-am simtit minunat alaturi de Ion Bogdan Stefanescu. El cânta asa cum îmi place si mie sa o fac, adica efectiv povesteste celor din sala ceea ce are de povestit si o face foarte bine. „(Horia Mihail)

Dupa recitalul de la Bucuresti, în foyerul Salii Radio, foarte multi spectatori au mai ramas pentru a asista la o dubla lansare: cea a CD-ului „Flautul De Aur”, cu Ion Bogdan Ștefanescu si Horia Mihail, aparut la Editura Casa Radio si a celui mai recent volum de versuri semnat de Ion Bogdan Ștefanescu, ”Strigat înauntru”, editura Tracus Arte, viziunea grafica Mircia Dumitrescu.

Acest turneu a fost o noua poveste muzicala dintr-un sir de evenimente de acest fel, organizate în ultimii trei ani de Radio România Cultural împreuna cu Asociatia Culturala Accendo si recomandate de Radio România. Oltea serban Pârâu, directorul Centrului Cultural Media Radio România a declarat:

"Privind înapoi catre cei trei ani de turnee realizate împreuna cu o echipa mica dar entuziasta si constatând ca este al 15-lea turneu national de acest tip cu care Radio România Cultural si-a asociat numele în calitatea de actor al pietei culturale românesti si nu numai de comentator pasiv, coagulând practic energii care altfel nu puteau fi receptionate în aceasta maniera spectaculoasa, nu pot decât sa fiu încântata ca am avut sansa de a oferi bucurie oamenilor din cele mai îndepartate colturi ale tarii cu astfel de initiative."


Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural si Accendo

Coproducatori: TVR 2 si Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Chez Marie, Societatea de Muzica Veche

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Liceul de arta din Baia Mare, Teatrul dramatic din Caracal Filarmonica din Craiova, Primaria din Tulcea, Teatrul Jean Bart, Festivalul de C’Arte Danubius

Parteneri media: Radio România Actualitati, Radio România Muzical, Radio Craiova, România libera, Academia Catavencu, SPECTACULAR, Sapte Seri, Observator Cultural, Cultura, Metropolis, Sales Express, Business Review, Agentia de carte, Eva.ro, TV Accent Tulcea, Accente.

Un eveniment sustinut de Radio România

26 iunie 2014